14 Mayıs 2018 Pazartesi

Fıstık kebabı

Malzemeler

250 gr yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı fıstık içi
2 yemek kaşığı şam fıstığı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz


Şam fıstıklarını 5 dk cezvede kaynatıp ayıklaın. Bulguru tepsiye boşaltın.
Kimyon tuz ve 1 bardak su döküp karıştırın. Bulgurun kabarması için bekletin
Rendelenmiş soğan kıyma salça ve fıstıkları bulgular ekleyin. Elinizi arada bir ıslatarak karışımı 15 dk süreyle yoğurup hamur haline getirin. Tekrar elinizi ıslatarak köfte haline getirin ve şişlere dizip ızgarada pişirin. Köfteleri pilavın üstüne koyun. Tavada tereyağını kızdırın. 2 kaşık şam fıstığını 2 dk kavurun. Pul biber attıktan sonra yağı köftelerin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder