19 Mayıs 2018 Cumartesi

Ankara tavası

Malzemeler

500 gr kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
karabiber tuz


Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin karabiber tuz arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip 2 bardak su koyun. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına koyun. Ayrı bir kapta un yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin 10 dakika dinlendirildikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder